©MN Press
©MN Press

Crveno-belo slavlje na Banjici: Odbojkašicama Zvezde prvi večiti derbi u sezoni

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.10.21. | 23:55

Siguran trijumf ekipe Aleksandra Vladisavljeva

Odbojkašice Crvene zvezde ostvarile su pobedu u prvom večitom derbiju, na astartu domaćeg prvenstva. Izabranice Aleksandra Vladisavljeva srušile su Partizan u četiri seta i tako na idealan način otvorile sezonu - 15:25, 25:20, 25:13, 25:17.

Ništa u prvom setu nije nagoveštavalo da bi domaće igračice na ovako siguran način mogle do slavlje. Ekipa Danila Stokuće blistala je na startu meča, dominirala u svim segmentima igre i za svega 20 minuta stigla do vođstva. Ipak, ubrzo se sve preokrenulo. Zvezda je počela da igra raznovrstnije u polju, polako su se razigravale sve igračice, pa Partizan više nije imao rešenja. Crveno-bele su posebno bile dominantne u trećem setu, gde su večitom rivalu dozvolile samo 13 osvojenih poena.

Izabrane vesti

U pobedničkom sastavu najviše poena osvojila je Božica Marković (17), a u stopu su je pratile Jelena Lazić (14) i Jelena Delić (12). Partizan je u svojim redovima imao najefikasniju igračicu meča Nadu Mitrović, koja je osvojila 19 poena, dok je dvocifen učinak imala još samo Nataša Ševarika (10).

ODBOJKA (Ž), SUPERLIGA, 1. KOLO:

Ub - Inđija 3:2

Sremska Mitrovica - Stara Pazova 0:3

Klek - Železničar 0:3

Crvena zvezda - Partizan 1:0

Spartak Subotica - Tent 0:3



tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara